Binnenkijken,  Inspiratie

Zomer in schitterend ruim vakantiehuis in eigen (Zee)land

De tassen staan klaar, de vlieger gaat mee en we zijn klaar om richting de Zeeuwse kust te vertekken. Op naar Cadzand-Bad, dit jaar een vakantie in eigen land en dat vind ik prima, omdat ik niet dol ben op vliegen, maar om toch iets van de wereld te kunnen ontdekken, doe ik het wel of dat nu Europa of Amerika is.
Dit jaar blijven we dus lekker in de buurt en, fijne bijkomstigheid, staan we er al binnen een half uur. Het ultieme vakantiegevoel is voor mij compleet wanneer er een fijne omgeving is, strand én lekker eten. Als het even kan is een zwoele zomeravond of twee mooi meegenomen. Laat ik dit nu net allemaal hebben getroffen deze zomer. Benieuwd waar ik deze fantastische plek heb gevonden?

Zomer in Zeeland

Op vakantie naar het buitenland neem ik vaak, als interieurgoeroe, genoegen met een ietwat minder stylisch verantwoorde inrichting en minder luxe dan in onze eigen woning. Wanneer je dan besluit om op vakantie te gaan in eigen land en het in- en exterieur is luxe en het ziet er uit om door een ringetje te halen, word ik daar heel blij van. Dit voelt als thuiskomen!

Cadzand-Bad

Via het Instagram evenement dat ik vorig jaar in Zeeuws-Vlaanderen organiseerde, ontmoette ik Monique en is het contact altijd gebleven. Lang leve social media! Zij heeft, samen met haar man Hubert-Jan, een mooi en ruim vakantiehuis aan de Meidoornstraat 5 in Cadzand-Bad en sinds kort hebben zij er een tweede (ook 8 persoons) vakantiewoning bij. En wat voor één! Voorheen was het een onopvallend huisje grenzend aan de duinen, maar dat is nu wel anders. Na een rigoureuze verbouwing hebben zij er een schitterend huis van gemaakt. Het past in de omgeving en het interieur is om verliefd op te worden.

Vakantiehuis Cadzand-Bad

Vakantiehuis Cadzand-Bad

Vlamingpolderweg 

De ruimte, de ligging en de styling hier aan de Vlamingpolderweg nr. 22 is top. Styling aan Zee heeft het allemaal. Bij aankomst valt je oog meteen op de witte buitenkant met rondom de fijne tuin het houten schapenhek. Het strandgevoel wordt versterkt door de robuuste tuinpalen.

Bij binnenkomst is het verrassend hoog en de lichte uitbouw, met in de zithoek een schuifpui, is een schot in de roos. Na een ronde door de woning te hebben gelopen vol ohs en ahs, is het tijd om buiten te proosten op een mooi weekend met een glaasje streekappelsap en witte wijn die voor ons klaarstaan. Een warm welkom door superhost Monique.

Vakantiehuis Cadzand-Bad

Vakantiehuis met mooi interieur

Het materiaalgebruik, de kleuren en het behang zorgen voor de juiste sfeer en gezelligheid. Rotan fauteuils en lampen zijn hier doorgevoerd en het (goud)geel gecombineerd met blauw, zorgen voor warmte. De kleuren uit de IXXI wanddecoratie van het meisje met de Parel komen terug en je begrijpt dat ik hier, als interieurontwerper, enthousiast van word. Er is nagedacht over de indeling met een ruime keuken, lange eettafel, knusse hoekjes, kussens en plaids. Monique heeft oog voor details en zorg besteedt aan het interieur; dat zie en voel je.

Vakantiehuis Cadzand-Bad

Strandpaviljoens, fijne omgeving en lekker eten

Of je nu zin hebt om buiten de deur een bak koffie te drinken, te dineren in een van de sterrenrestaurants of uit te waaien bij een hip strandpaviljoen. Het kan allemaal op loopafstand vanaf deze vakantiewoning. Liever op de fiets de omgeving verkennen? Via de nieuw aangelegde fietsroute rijd je zo van Cadzand naar Knokke.

Had ik al verteld dat je hier binnen een minuut op het strand staat? Het dichtsbijzijnde strandpaviljoen is Strand Ruig met zalig uitzicht en het geluid van de zee op de achtergrond. Wist je dat Zeeuws-Vlaanderen heel wat mooie strandpaviljoens rijk is? Richting het westen vind je strandpaviljoen Moio Beach en de eerstvolgende strandtent naast Ruig, richting Breskens, is Dok 14.

Strandpaviljoen Ruig Cadzand-Bad

Wakker worden aan zee

Na een dag buiten te hebben geleefd, op het strand te hebben gevliegerd en het zand aan onze voeten te hebben gevoeld, vallen we als een blok is slaap. We worden wakker met het gefluit van vogels en de zon die langzaam via de luxaflex naar binnnen schijnt en schittert op het behang. Aangenaam ontwaken met het raam open, dit geeft een heerlijk vakantiegevoel.

Hup vroeg uit de veren en we halen, om de hoek, bij de campingwinkel verse croissantjes. Rustig ontbijten in de tuin met koffie, vers fruit en wanneer er een paar konijntjes in de tuin voorbij hupsen, maakt dit het wel heel bijzonder. Het zijn de kleine dingen die het doen.

Strandwandeling

De volgende dag wordt er gestart met een ochtendstrandwandeling. Het geluid van de zee en de omgeving verkennen is waar ik intens van kan genieten. We zijn hier drie dagen geweest, maar het voelt alsof het langer was.

Met een verzameling schelpen en mooie herinneringen vertrekken we weer richting huis. Bedankt lieve Monique en Hubert-Jan, een weekend om nooit meer te vergeten en hier zeker terug te komen…

Schelpen Cadzand-Bad

Instagram: Styling Aan Zee

Facebook: Styling Aan Zee

Website: Styling Aan Zee

Airbnb: Styling Aan Zee

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: