Binnenkijken

Binnenkijker: Monochrome 2^1 kapwoning in Terneuzen.

Type woning:2^1 kapwoning(1983)
Plaats:Terneuzen.
Bewoners: Judith en Mike 
met dochter Nina,
hond Willem en kat Kato.
Eigenaar sinds: 2014.
Woonoppervlakte: 110 m2.

 ‘ Ik ben vooral blij met de mooie betonlook vloer, die zou ik zo weer laten leggen. Als we zouden verhuizen is het vanwege meer ruimte; zoals een badkamer met bad, extra kamer en bijkeuken.’

In een groene woonwijk in Terneuzen staat deze twee-onder-een-kapwoning. Aan de buitenkant niet opvallend, maar wanneer je de woning binnenstapt is dat wel anders. Bij binnenkomst is o.a. in de hal een persoonlijke fotowand, op originele wijze, bevestigd. Een inspirerende en goed afgewerkte woning met monochrome items. De basis is wit en met stoere industriële woonaccessoires en okergeel aangevuld.

de bewoners

Dit jonge stel woont al jaren samen. Dit is het hun eerste huis. Mike werkt als procesoperator en Judith staat voor de klas. In hun vrije tijd gaan ze graag samen met dochter Nina op pad en als het even kan nemen ze de hond ook mee. Bij binnenkomst zijn de wanden in de hal grijs geschilderd en het eerste wat opvalt is dat aan een wand kleine persoonlijke polaroids prints van het gezin hangen.

opvallende muurschildering

Wanneer ik vanuit de hal doorloop, betreed ik de L- vormige woonkamer met aan de achterzijde een open witte hooglans keuken. De muren zijn strak gestuct en er is, op een wand in de woonkamer, een stoere muurschildering zichtbaar. Op de salontafel, die zelf gemaakt is van pallets, staan witte tulpen met daarboven een bundel led-lampen van Ikea.

Ik krijg de vrije hand om te fotogaferen, terwijl Judith voor dochter Nina zorgt. Boven is een badkamer en zijn er twee slaapkamers, een is omgetoverd tot kledingkamer en er is een zolder. Ondertussen kletsen we over interieurs, (droom)woningen, haar creativiteit en het onderwijs.

Betonlook vloer

De afgelopen periode is er hard geklust door de bewoners. Deze woning is af. tot in detail. Met een mooie betonlook vloer en witte muren die de basis vormen, hebben ze gekozen voor stoere elementen én een opvallende industriële muurschildering. Deze is door een kunstenaar aangebracht en heeft de bewoners geïnspireerd om een wand in de keuken en het toilet zelf in die stijl te beschilderen.

industriële kast

In de robuuste kast in de woonkamer staan persoonlijke accessoires die regelmatig gewisseld worden. Doordat er meerdere houten meubels terug komen in huis, zorgt dit voor herhaling en rust.

Zij houdt van interieur, monochrome, is creatief en graag bezig met DIY-projecten. Haken, stoffen bedrukken en quotes maken om in te lijsten, gaan haar goed af en vind je door het hele huis terug. Er wordt regelamtig gewisseld en verschillende thema’s worden op een cratieve manier ingevuld. Dit huis past hen als een jas door de persoonlijke touch en originele muurschilderingen.

inspiratie

Veel ideeën haalt Judith van Instagram en Pinterest. Ze bezoekt graag lifestyle markten om daar accessoires voor in huis aan te schaffen, maar ook om inspiratie op te doen. Haar instagramaccount is: @juudwilwol. Mike is handig met o.a. het bewerken van (steiger)hout, electra en zorgt ervoor dat de, slimme draadloze, verlichting de juiste sfeer in huis geeft.

kinderkamer

In de kinderkamer is gekozen voor monochrome zwart/grijs en wit. Judith vindt het erg leuk om zelf dingen die ze tegenkomt na te maken of er een eigen creatieve draai aan te geven. De opdruk op het witte t-shirt is zelf ontworpen, evenals de zwart-wit kussens en de paperbags, maar ook de gehaakte peertjes op de commode zijn een zelfgemaakte creatie.

2^1 kap woning

Pluspunten van deze woning zijn de centrale ligging en tuin op het zuiden. Voorlopig wonen ze hier goed. Hun droomwoning heeft net wat meer ruimte. Als ze ooit gaan verhuizen, zal het een huis zijn met bijkeuken, een bad en extra kamer.

 

Kortom een interieur industriële elementen. Door foto’s op een originele manier op te hangen in huis en zelfgemaakte items toe te voegen, is het erg persoonlijk gemaakt. De muurschildering en kleuren uit de woonkamer komen op meerdere plaatsen terug huis, die zorgen voor een eenheid.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: