Binnenkijken

Binnenkijker: Visgraat houten vloer van Piet Boon in een moderne woning.

Type woning: moderne 
twee-onder-één kapwoning met 
visgraat vloer in Terneuzen. 
Bewoners: Mark & Sharon met 
dochter Lis en zoon Raf.
Eigenaar sinds: 2009. 
Woonoppervlakte: 155 m2. 
Instagram: Sharon_vanminnen

Ik bezoek Sharon in hun witte woning, die uitkijkt over water, in een jonge en rustige woonwijk. Mark en Sharon hebben deze woning negen jaar geleden gekocht en wonen er samen met hun twee kinderen van 8 en 5 jaar. Niet lang geleden hebben ze besloten dat ze toe waren aan verandering en wilden meer warmte in huis. Inmiddels is hun woning omgetoverd tot een warm en sfeervol geheel met zwartgrijze kozijnen en nieuwe meubels. De eyecatcher in huis is de prachtige visgraat houten vloer. Wie heeft hen geholpen bij het realiseren van deze veranderingen? Je leest het verderop in dit blog.

Bewoners

Sharon is leerkracht in het basisonderwijs en Mark is procesoperator. In hun vrije tijd gaan ze graag met het gezin op vakantie. De eerstvolgende reis naar Curaçao is geboekt en ze kijken er naar uit om weer even, tussen alle drukte door, op te laden en te genieten van elkaar en de zon. Ze wonen met plezier in deze royale twee-onder-één kapwoning met witte gevel en visgraat vloer. Als nieuwbouwwoning hebben zij het destijds gekocht en alle materialen met zorg uitgekozen zoals o.a. de vensterbanken van hardsteen.

Interieuradvies

Enige tijd geleden besloten ze dat ze toe waren aan verandering in huis. Ze hadden een antracietkleurige tegelvloer en wilden heel graag een houten vloer. Daarnaast wilden ze de witte kozijnen van kleur veranderen en nieuwe meubels aanschaffen, maar ze wisten niet direct hoe ze dit moesten aanpakken. Ze zijn daarom op zoek gegaan naar iemand die hen interieuradvies kon geven. Door samen ideeën uit te wisselen en in gesprek te gaan, hebben zij een uitgebreid advies gekregen en daar ook daadwerkelijk wat mee gedaan.

Lichtplan

Er is herhaling terug te vinden in de lampen, zo is gekozen voor een grote en een kleine Tripod lamp van het merk Zuiver. Daarnaast zijn ook LED-filament globelampen in dezelfde stijl doorgevoerd. Deze zijn dimbaar, energiebesparend en hebben de uitstraling van een gloeilamp.

Contrast

Voor de metarmofose was er nog meer wit in huis en dit mocht wel wat spannender. Er werden enkele groentinten doorgegeven die mooi zouden combineren bij de zwartgrijze kozijnen en deuren. Ze hebben met behulp van kleurentesters eerst een stukje geprobeerd op de wand achter de bank en uiteindelijk zijn ze voor de subtiele groene kleur Parallel van Histor gegaan. Die kleur komt ook terug in de hal en het toilet. Voor de kozijnen en deuren is gekozen voor de kleur zwartgrijs (RAL 7021) dat zorgt voor een mooi contrast met de meubels en witte raambekleding.

Opbergruimte en wit

Sharon is geordend en houdt er van wanneer spullen in huis overzichtelijk zijn opgeborgen, maar wil ook af en toe kunnen wisselen. In deze unieke witte vakkenkast zijn mooie items neergezet en is dit allen mogelijk. De keuken, overige wanden en het tv-meubel zijn ook wit, ook dit zorgt weer voor samenhang. De gordijnen en houten jaloezieën hadden ze al en combineert goed met de inrichting.

 

Visgraat 

Ze wisten dat ze een houten vloer wilden, maar welke? Na speuren op internet zijn zij uitgekomen bij Levro Parket en hier goed en proffessioneel geholpen. De vloer is op de tegevloer gelijmd en hebben op die manier toch nog profijt van de vloerverwarming. Het is een exclusieve Piet Boon colllectie. Deze vloer is mooi doorgelegd naar de hal en zorgt voor een rustige basis. Ze zochten meer warmte in huis, door deze vloer hebben ze dat gekregen en het maakt licht. De vloer is netjes afgewerkt en met hoge witte plinten van 12 centimeter is er een klassieke uitstraling ontstaan.

Eethoek

Voorheen hadden ze een rechthoekige houten eettafel. Nu zijn ze voor een ronde eettafel (diameter 150 cm) gegaan met een stoere metalen poot. Ze kochten donkergrijze gestoffeerde kuispstoelen met een zwart onderstel, dat goed matcht bij de eettafel en donkere kozijnen in de keuken. Ze zijn erg blij met de ronde tafel, het is gezelliger tafelen dan aan het vorige model tafel.

Warmte 

In de zithoek ligt een trendy hoogpolig karpet met ruitpatroon neergelegd. Door te werken met verschillende bijzettafeltjes, zorgt dit voor een gezellige en warme uitstraling.

Kortom

Deze ruime twee-onder-één kapwoning is omgetoverd tot een sfeervol geheel. De prachtige lichte visgraat vloer van Piet Boon zorgt voor een rustige basis. De witte raambekleding van zowel stof als houten jaloezieën geeft contrast met de donkergrijze kozijnen. De lampen zijn doorgevoerd in dezelfde stijl. Er is gekozen voor een ronde eettafel met donkere kuipstoelen en in de  witte vakkenkast komen woonaccessoires mooi tot hun recht. Er is gekozen voor een rustige kleur groen op een wand in de woonkamer en hal. Een ingericht huis om van te dromen en zorgt voor jarenlang woonplezier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: