Inspiratie

Livsstil in Terneuzen.

Op zaterdagmiddag, na een flinke regenbui, bezoek ik Livsstil. Dit wordt gerund door Petra en Joop in nieuwbouwwijk Othene te Terneuzen. Het is geen typisch nieuwbouwhuis, maar zij bewonen een karakteristieke boerderijwoning met aangrenzend een schuur. Deze woning is authentiek, stijlvol en straalt originaliteit uit. Er is gebruik gemaakt van veel oude elementen die bij een boerderij passen, maar heeft wel de gemakken van nu. Zo zijn de dakpannen afkomstig van een oud Philips gebouw, zijn de stenen al meer 100 jaar oud en hebben ze zelf de gebinten in een bos te Brabant opgehaald. Dit stel nam ruim 12 jaar geleden iemand in de arm om dit huis samen te ontwerpen en hadden daarbij iemand gevonden die precies wist wat zij voor ogen hadden.

‘ Mijn stijl is vrij landelijk, met een vleugje stoer, klassiek en romantiek. Vooral de scandinavische (levens)stijl spreekt mij erg aan. Vandaar de naam ‘ Livsstil ‘, wat het Deense woord is voor levensstijl. ‘

Markten en fairs

Petra had eerder in het centrum van Terneuzen aan de Brouwerijstraat een eigen winkeltje dat geopend was op de woens- en zaterdagen. Dit had zij mooi ingericht met haar brocante, stoere, vintage woonaccessoires en lifestyle-artikelen. Per juni j.l. heeft zij dit pand opgezegd en richt zij zich meer op fairs en markten waar zij deze spullen te koop aanbiedt. De spullen zijn momenteel opgeslagen in de schuur, naast hun woning, en zijn te bewonderen op afspraak of tijdens open dagen. Daarnaast heeft Petra ook haar eigen website onder de naam Livsstil.

Gastvrij

Je voelt je welkom door de gastvrijheid en ze hebben aan de achterzijde van het huis een mooie overkapping en tuin.

Verzameling

Er zijn landelijke, broacante, klassieke, romantische en vintage woonaccessoires te vinden die op een sfeervolle manier zijn gegroepeerd en gepresenteerd. Overal om je heen, zowel binnen als buiten zijn er mooie hoekjes neergezet. Decoreren, stijlen en verzamelen kan Petra als geen ander. Kaarsen, kussens, stolpen, louvredeuren, lockers, lampen en glaswerk is een kleine greep uit de collectie.

    

Inkoop

De woonaccessoires worden voornamelijk ingekocht op markten in België en Frankrijk. Inmiddels hebben ze een netwerk opgebouwd en weten ze fijne en goede adresssen te vinden, maar er wordt ook door bekenden contact met ze opgenomen wanneer er ‘nieuwe/oude’ items beschikbaar zijn. Haar man gaat regelmatig naar Frankrijk om inkopen te doen, hij beheerst de Franse taal en, als ondernemer, vindt hij dit ook erg leuk om te doen.

Krijtverf en vintage

Soms worden er meubelstukken behandeld met krijtverf, maar het komt ook voor dat ze in de oorspronkelijke staat blijven. Naast vintage, brocante en opgeknapte items worden er ook nieuwe woonaccessoires verkocht zoals het Deense merk Ib Laursen.

‘ Mijn wens is om met een uitgebreide fotoreportage van ons huis in een mooi woonmagazine zoals bijvoorbeeld Vtwonen te staan. Dan kunnen mensen zien dat ik een authentieke en originele stijl heb weten neer te zetten in een nieuwbouw woning. ‘

Bezoeken

Ben je nieuwgierig naar wat zij allemaal aanbieden en wil je de gezellige sfeer proeven? Dan is het absoluut de moeite waard om hen thuis te bezoeken tijdens een open dag of maak een afspraak. Ook kan je ze op een markt of fair tegenkomen met een gedeeelte van de collectie.


Website: Livsstil

E-mail: info@livsstil.nl

Facebook: livsstil

Instagram: petralivsstil

Telefoon: 0031(0)615302935

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: