Binnenkijken

Binnenkijker: Kleurrijke jaren ’20 woning in Hulst.

Type woning en plaats: jaren 
'20 woning in het centrum van 
Hulst.
Bewoners: Jilca en Pascal met 
zonen Jip(5) en Puk (2).
Eigenaar sinds: 2008
Woonoppervlakte: 220 m2.

‘ We voeren in dit huis één grote klus per keer uit of laten dit doen, voordat we aan een volgend project beginnen. Zo past het huis nog beter bij onze woonwensen en houden we tijd en geld over voor leuke dingen. Zoals camperen in Zuid-Frankrijk met onze opgeknapte caravan. ‘

In het centrum van Vestingstad Hulst staat deze vrolijk ingerichte geschakelde woning. Jilca woont hier sinds 2008 samen met haar man en twee jonge kinderen. Hiervoor woonden zij in een vrije nieuwe twee-onder-een-kap-woning, maar die werd al snel te koop aangeboden. Ze verruilden de voor deze authentieke woning met originele details, omdat dit meer bij ze past.

Via Instagram volg ik Jilca en ze valt op daar haar vrolijke en kleurrijke feed. Ik benader haar en vraag of ze mee wil werken aan een binnenkijker voor op dit blog, ze is meteen enthousiast en een afspraak is dan ook zo gemaakt.

Op een zonnige maandagochtend bel ik bij haar aan. Terwijl ik wacht tot er wordt open gedaan, bekijk ik de gevel en de mooie raampartijen van dit huis. Via het kelderaampje, onder straatniveau, hoor ik vanuit het keukenraampje vrolijke stemgeluiden van de bewoners. De deur wordt door een enthousiast en spontaan gezin in gekleurde kleding open gedaan.

Ik kom binnen in de hal waar we meteen beginnen te kletsen, we vervolgen ons gesprek in het souterrain waar de keuken is. We praten over interieurinspiratie, kinderen en haar werk. Zij is werkzaam in de thuiszorg. Haar man Pascal heeft een eigen bedrijf aan huis. Aan de voorkant van dit huis, achter de schuifdeuren van de woonkamer, is makelaarskantoor Haulez te vinden.

De keuken

De strak witte keuken is ruim opgezet en met vrolijke en kleurrijke accessoires gedecoreerd. Ook staat er een tafel in deze ruimte, waar met het hele gezin gegeten kan worden. Via de tuindeur, met daarnaast de originele raampjes, bereik je de stadstuin.

De stadstuin

Ook in de tuin zijn kleurrijke accessoires toegepast en is er een vrolijk geheel neergezet. Aan het huis is een mooie overkapping geplaats. Deze fungeert tevens als balkon voor het woongedeelte boven de keuken. Het mintgroen geverfde tuin-/speelhuis van de kinderen valt meteen op. Daarnaast is er met kussens, tekstborden en prints gewerkt en zijn er meerdere fijne zithoeken gecreëerd.

Verandering

Jilca bezoekt graag rommelmarkten om daar voorwerpen, tegen een leuke prijs, te scoren die een verrijking zijn voor haar interieur. Soms verandert ze de meubelstukken met enkel een likje verf. Het komt ook voor, door goed te zoeken of geluk te hebben, dat ze zo neergezet kunnen worden in huis.

Het balkon

De tuindeuren staan open en ook op het balkon is een leuke zitplaats neergezet. In de woonkamer staan kleurrijke items. Het woonkamergedeelte heeft naast de zithoek en de gele opgeknapte kast een hoekje voor de kinderen om te spelen. Veel ideeën doet ze op via Pinterest en Instagram. Benieuwd naar haar kleurrijke instagramaccount? Klik dan hier.

Bovenverdieping

Er zijn drie slaapvertrekken. Aan de voorzijde van het huis is de leuk ingerichtekamer van oudste zoon Jip te vinden. Daarnaast is de ouderslaapkamer.

De kleinste kamer is van de jongste zoon Puk. Hier is vooral gewerkt met wit en pastelgroen. Daarnaast zijn er leuke posters, met washi tape, op de muren geplakt.

Kortom

Jilca heeft het ruime huis ingericht met kleurrijke (vintage) meubels en accessoires. Hierdoor ontstaat er een vrolijk geheel. Er zijn fijne zitplaatsen in huis, in de tuin en op het balkon neergezet. Door de klussen die ze al hebben aangepakt, past het huis nog beter bij hun woonwensen.

Eén reactie

  • Werner Weemaes

    Het is een feest om op deze wijze door het huis ‘te dwalen’. Het ziet er allemaal erg leuk uit. Het past heel erg goed met hen. Volgende keer ook een foto van de binnenkant van de caravan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: