Binnenkijken

Joost Bouwman werkzaam bij Pot interieur in Axel.

Naam: Joost Bouwman
Leeftijd: 38 
Woonplaats: Eindhoven
Werkgever: 
Pot interieur Axel - Berden
Type woning: 
twee-onder-een-kapwoning
Oppervlakte: 145 m²
Motto: Alles kan!
Instagram: Joost_Bouwman

Op zaterdag 31 maart 2018 bracht ik een bezoek aan Pot interieur in Axel. Voor mij een thuiswedstrijd op nog geen tien kilometer bij mij vandaan. Daar woonde ik een interessante lezing bij over Instagram die gegeven werd door Theo-Bert Pot.  Ook bewonderde ik er designmeubelen en accessoires in een prachtige setting. Bij Pot interieur is Joost  Bouwman werkzaam. Sinds kort heeft hij ook een Instagram account en ik ging met hem in gesprek over wat hem bezighoudt. Wat zijn zijn werkzaamheden binnen deze grote woonwinkel en hoe ziet zijn eigen interieur eruit? Je leest het in dit blog.

Liefde voor interieurs

In 2011 kocht Joost samen met zijn vrouw een twee-onder-een kapwoning uit 1952 in Eindhoven. De woning was gedateerd en dus schakelden zij een aannemer in om de woning grondig te laten renoveren. Zo zijn de vloeren en plafonds eruit gehaald en werd de woning weer opgebouwd, geïsoleerd en aangepast naar hun eigen woonwensen. Doordat Joost werkt met interieurs is de liefde voor design, meubelen en wonen steeds groter geworden. Hij koopt geregeld woonaccessoires van designers. Zo pronken o.a. de Tree Trunk vaas van HAY ontworpen door Richard Woods, The housebird van Vitra en een witte miniatuur Panton Chair in huis. Met regelmaat krijgen deze accessoires een andere plaats in huis.

Foto: Joost Bouwman – The Housebird van Vitra

Mochten ze nog een keer zo’n groot verbouwingsproject aangaan, dan zou hij zelf wat meer taken uitvoeren. Joost heeft tijdens deze verbouwingsperiode namelijk veel geleerd. Toen de woning werd aangekocht, was zijn vrouw in verwachting van hun eerste kind. Inmiddels hebben ze twee prachtige kinderen van 6 en 4 jaar.

Opleiding

Joost heeft de Design Academy in Eindhoven gevolgd. Tijdens deze studie heeft hij voor de richting openbare ruimtes gekozen. Na het behalen van zijn diploma heeft hij gewerkt in de landschapsarchitectuur. Daarna ontwerp aankleding van evenementen en heeft hij o.a. de opening van het stedelijk museum mogen doen. Later is hij zich meer gaan richten op standbouw. Momenteel is hij druk bezig met interieurs. Begonnen met exteriors en nu geniet hij volop van het ontwerpen en stylen van (design)interieurs en past dit bij hem.

Pot interieur

Pot interieur maakt deel uit van Berden. Zij bieden naast wonen ook mode aan en hebben meerdere vestigingen in het zuiden van Nederland en ook in Alphen aan den Rijn. Joost werkt 36 uur verdeeld over vier dagen. Gemiddeld is hij twee dagen bij Pot interieur in Axel te vinden en de overige uren vult hij in bij Berden.

Carl Hansen Wishbone – Pot interieur Axel – ©Furnview
HAY – Pot interieur Axel – ©Furnview
Ingo Maurer Zettel’Z hanglamp – Pot interieur Axel – ©Furnview

Zijn werkzaamheden bij Pot interieur zijn afwisselend en uitdagend. Zo houdt hij zich bezig met de winkelpresentatie, maar ook het inrichten van de etalages doet hij graag. Hij zorgt ervoor dat fotoshoots goed verlopen en de vormgeving kloppend is voor de magazines die structureel verschijnen. Daarnaast ontwerpt hij ook gedeeltes van deze grote, 15.000 m², woonwinkel en geeft hij leiding aan drie collega’s en zijn ze samen verantwoordelijk voor de styling.

Foto: Joost Bouwman – etalage Achille Castiglioni – Pot interieur Axel
Design(ers)

Joost komt dagelijks in aanraking met designinterieurs en -meubelen. Hij houdt van Nederlandse ontwerpers. Zo vindt hij de bank ontworpen door Martin Visser erg mooi en is de Artifort Slice fauteuil een van zijn favoriete items. Hij ziet graag meubelen die eenvoudig lijken en comfortabel zijn.

©Furnview – Joost Bouwman – Pot interieur – ontwerp bank door Martin Visser
Interieur

Bij hem thuis is gekozen voor een betonvloer en komt zwart, wit en hout terug. Joost houdt van verschillende stijlen en deze zijn dan ook in zijn interieur terug te vinden zoals Scandinavisch, vintage en industrieel. Het meest trots in huis is hij op de portrettekeningen van zijn kinderen.

Foto: Joost Bouwman – portrettekeningen

Joost heeft liefde voor designmeubelen, maar ook antieke en vintage items met een verhaal spreken hem aan. Deze zijn ook terug te vinden in huis. Op die manier ontstaat er balans tussen verschillende stijlen en wordt het interieur persoonlijk.

” Ooit zou ik graag een visgraatvloer willen laten leggen, zodat er meer warmte in huis ontstaat.”

toekomstplannen

Stil zitten doet Joost niet, want naast zijn 36 – urige werkweek, doet hij ook freelance opdrachten. Momenteel is hij actief met een leuke ontwerpopdracht, het bedenken van zijn eigen logo en een bijpassende naam. Hij is een koffieliefhebber en grote kans dat dit ook in de naam terug zal komen. Het liefst wil hij graag hippe koffietenten bezoeken om er te fotograferen, koffie te proeven en er een blog over te schrijven.

Vrije tijd

In zijn vrije tijd bezoekt hij samen met zijn gezin musea door het hele land. Ze hebben een museumjaarkaart en maken daar dan ook minimaal twee keer per maand gebruik van. Genieten van stedentrips is wat hij ook graag doet en een goede kop koffie mag dan natuurlijk niet ontbreken.

‘ Wanneer ik een (nieuwe) stad verken, kijk ik niet voor me. Ik kijk omhoog en geniet van de gebouwen, de vormen en de architectuur.’

Foto:  Joost Bouwman – Notting Hill – London

Pot interieur Axel
Website: www.pot.nl
Telefoon: +31 115 53 25 26

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: