Inspiratie

Eigentijdse stalen deuren met stoere uitstraling.

Met eigentijdse stalen deuren zorg je voor meer lichtinval in huis. Je geeft de ruimte een strakke industriële uitstraling, die ook prima te combineren is met een landelijke woonstijl. Het is een interieurtrend die past in iedere omgeving. Al langer worden stalen deuren in bijvoorbeeld restaurants en kantoren gebruikt, maar ook in huis zijn ze prima toe te passen. Er zijn verschillende modellen verkrijgbaar zoals: dubbele deuren, taatsdeuren, schuifdeuren, maar ook zweefdeuren voor (kleding)kasten. Zelf ben ik er enthousiast over geworden, na een bezoek aan de showroom bij Kastenstudio Zeeland.

 
Keuzes

Omdat er veel verschillende modellen beschikbaar zijn en er dus veel te kiezen is, is het handig om te weten waar je terecht kunt voor een ruim assortiment in stalen deuren en goed advies. Ik laat hieronder verschillende keuzemogelijkheden zien inclusief een prijsoverzicht van Kastenstudio Zeeland.

Enkele draaideuren

Het staal van de binnendeur is robuust, terwijl het glas en de doorkijk het geheel weer elegant en tijdloos maken. Het zorgt voor meer licht in de ruimte. De deuren worden geleverd met een stalen kozijn en zijn daardoor te openen naar één zijde. Wil je dat de deuren te openen zijn naar beide zijden, ga dan voor taatsdeuren, zoals hieronder beschreven staat.

Dubbele taatsdeuren

Deze deuren schanieren aan de bovenzijde in de deuren en in de vloer. Taatsdeuren openen eenvoudig zonder al te veel kracht te gebuiken. Het voordeel is dat ze naar beide zijden toe open gaan en daardoor ook nog eens functioneel zijn. Het geeft de ruimte een stoere uitstraling. Voor privacy kan je de deuren sluiten en om de ruimte er meer bij te betrekken, zet je ze open.

Glaswand met stalen deuren

Een glazen wand in combinatie met stalen deuren zorgt optisch voor nog meer ruimte, lichtinval en transparantie. Het geheel geeft openheid en de stalen handgreep geeft het iets authentieks. Wanneer je de ruimte ervoor hebt, kun je ervoor kiezen om rondom of aan beiden kanten een glazen wand met stalen kozijn te plaatsen. De ruimte lijkt, door het doorkijk effect, nog groter.

Schuif- en zweefdeuren 

De schuifdeuren nemen, van alle bovengenoemde stalen deuren, de minste ruimte in beslag. Ook deze deuren zijn karaktervol. Door de schuifdeuren dicht te doen, worden de ruimtes van elkaar gescheiden. Door het ophangingssysteem geef je de ruimte een hele andere uitstraling. Behalve sfeerverhogend, kan het ook praktisch zijn om de ruimte af te sluiten. Je kunt zweefdeuren voor o.a. een op maat gemaakte kastenwand plaatsen.

Om je persoonlijke woonwensen te realiseren, kan een serre of uitbouw, met stalen deuren, een goede optie zijn. Door naar de serre toe de stalen deuren te plaatsen, kun je in de nieuwe ruimte een andere sfeer creëren, waarbij ook voor een andere vloer en inrichting gekozen kan worden dan in de woonkamer of keuken, waarbij beide ruimtes toch met elkaar verbonden zijn.

Bij nieuwbouwwoningen geven stalen deuren een karaktervolle uitstraling en verbinden de ruimtes onderling op een persoonlijke manier. Uiteraard past het ook prima bij de stijl van jaren ’30 woningen of woonboerderijen en lofts.

Kastenstudio Zeeland voor stalen (binnen)deuren

Kastenstudio Zeeland is een gerenommeerd bedrijf gevestigd in Ritthem. De collectie deuren is van hoogwaardige kwaliteit en wordt gepoedercoat in de kleur gafietzwart, waarbij matglas of helder glas gekozen kan worden. De coating zorgt ervoor dat het sterker is dan lak en makkelijk schoon te maken is. De deuren zijn in elke gewenste maat verkrijgbaar en worden geleverd binnen heel Nederland en België. Genoemde prijzen zijn inclusief montage.

Ben jij benieuwd hoe stalen deuren in jouw woning toe te passen zijn? Ga dan vrijblijvend met Kastenstudio in gesprek en bekijk samen de mogelijkheden.

 

 


5 Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: