Binnenkijken

Binnenkijker: Verrassende woning met design meubelen in Hulst.

Type woning: rijtjeswoning 
in de gemeente Hulst.
Bewoner: Gepensioneerde 
creatieve man.
Eigenaar sinds: 2015.
Woonoppervlakte: 70 m2.

 

‘ Met de mogelijkheden die ik heb, richt ik het huis met mijn gevoel in. Ik houd van open, luchtig, fris en balans.’

In een rustige woonwijk in de gemeente Hulst staat deze mooi ingerichte rijtjeswoning. In dit huis zijn veel do-it-yourself projecten toegepast. Een rustige basis die is verrijkt met gekleurde zelfgemaakte schilderijen, opvallende eyecatchers en design meubelen.

Het is zaterdagochtend, het zonnetje schijnt en de voordeur staat op een kier. Ik voel me welkom en begroet de bewoner met opvallend stijlvolle schoenen en outfit. Naast interieur houdt hij ook van kleding. Deze woning is gelijkvloers en met een vlizotrap is de bergzolder te bereiken. Ik krijg een rondleiding door het huis en start bij zijn creatieve werkplek en later de woonkamer met designmeubels waar ik met hem in gesprek ga.

creativiteit op de werkplek

Een eigen werkplek, wie wil dat nu niet? Wat een inspirerende ruimte heeft de eigenaar hier gecreëerd. Een smalle ruimte waar twee bureaus, met eigengemaakte creaties, staan. Op een bureau ligt een opdracht. Hij is bezig met het beschilderen van een houten paneel (een driekluik) voor zijn zoon + vriendin. Zij houden van reizen en er wordt een persoonlijk schilderij, geïnspireerd door een afbeeling uit Spanje, voor ze gemaakt. Hij is perfectionistisch en wil dat het helemaal naar zijn zin is, voordat hij het in huis ophangt of weggeeft. Naast de bureaus staat er ook een turquoise geverfde open kast waar souvenirs en boeken in te bewonderen zijn.

do it yourself

Overal waar je kijkt, zie je zelfgemaakte voorwerpen; van een verzameling schilderijen, collages aan de muur met afbeeldingen uit magazines tot do it yourself projecten van goudkleurig en wit karton.

Aan het einde van deze werkruimte bevindt zich een vierkant raam, waar het daglicht prachtig binnen valt. Een fijne plaats waar je direct creatief aan de slag kan. Op de vensterbank staat de collectie penselen, een grote groene plant en enkele van zijn papierceaties. Wanneer er weer een project klaar is, krijgt het een mooie plaats in huis. Er wordt regelmatig gewisseld en dat is waarom ieder item zo goed tot zijn recht komt hier in huis.

foto’s en reizen

Terwijl de muziek op de achtergrond aan staat, maak ik enkele foto’s. Vervolgens drinken we samen een verse kop koffie en praten we over interieur(inspiratie), de stad Antwerpen en fotografie. Ook laat hij mij een prachtige fotoreportage, van zijn laatst gemaakte reis naar Cuba, zien.

liefde voor interieur

De bewoner geniet van zijn pensioen en is graag bezig met zijn interieur. Met een lichte basis komen de (gekleurde) woonaccessoires mooi tot zijn recht. Een aantal design meubelen in dit huis zijn afkomstig uit Antwerpen, hier komt hij dan ook geregeld en graag om inspiratie op te doen en te fotograferen. Hij houdt daarnaast ook van lezen, gitaar spelen en tuinieren.

licht

Hij probeert in zijn gehele woning balans toe te passen door het licht te houden. Door opvallende lichtbronnen te plaatsen en gebruik te maken van natureltinten, is dit goed gelukt. De woonoppervlakte is optimaal benut en alle ruimtes voelen ruim aan.

design

De meubels zijn zo gegroepeerd zodat er meerdere zitplaatsen aanwezig zijn. Het nodigt dan ook uit om er muziek te luisteren, een boek te lezen, een goed gesprek te voeren of gitaar te spelen. De turquoise design bank (model Adagio) is van Bree’s New World.

koeienvel

Door het bruine leren vloerkleed ontstaat er warmte en contrast in het woongedeelte. De ruimtes lijken groter door de keuze voor subtiel geverfde muren.

de keuken

De keuken is niet heel groot, maar door er een tafel op maat te plaatsen met daarboven zelfgemaakte schilderijen, heeft hij een gezellige plek weten neer te zetten. Heerlijk om er ’s ochtends de krant te lezen of een lekkere maaltijd te nuttigen. De deur van de woonkamer naar de keuken blijft dicht en er is in de keuken rond hout tussen de kozijnen geplaatst, zodat het voortaan als opbergplaats voor zijn glaswerk en servies dient.

de slaapkamer met zelfgemaakte lamp

In de slaapkamer is rondom de spiegel een houten frame geplaatst. De zelfgemaakte houten lamp in de slaapkamer is gemaakt door houten vormen op elkaar te bevestigen. Door er vleugels en een hoofddeksel aan vast te maken, krijgt het een grappig effect.

Kotom; een mooie lichte woning, waar ruimte is voor creativiteit. Door het gebruik van natureltinten en ze op originele wijze op de muur te schilderen, lijkt het huis ruim. Doordat de basis rustig is, komen de strakke turquoise design bank, de gekleurde schilderijen, het glazen bureau en de opvallende lampen goed tot hun recht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: