Binnenkijken

Binnenkijker: Wit wonen in een jaren ’50 huis in Terneuzen.

Type woning: jaren '50 woning 
in Terneuzen.
Bewoner: Stephanie en Rick.
Eigenaar sinds: 2013. 
Woonoppervlakte: 90 m2.
Instagram: Stephanievdhooft

Op een zondagochtend in oktober bezoek ik dit reislustige en vrolijke stel van beiden 29 jaar. Stephanie en Rick wonen inmiddels 3,5 jaar in dit jaren ’50 huis. Ze vinden het fijn wonen in deze rustige buurt in Terneuzen. De basis is wit en er zijn veel knusse hoekjes gecreëerd. Ze hebben een sfeervol geheel neergezet. Overal in huis zie je verschillende soorten planten, maar ook opgezette vlinders, design en vintage. Daarnaast vind je meerdere malen het getal 11 terug. Waarom? Je lees dit verderop in dit blog.

Stephanie werkt als orthopedagoog in Zeeuws-Vlaanderen en Rick is werkzaam als docent CKV op meerdere Middelbare scholen in Zeeland. Op 11 november kregen ze een relatie en heeft dit voor hen een speciale betekenis. Dit is de reden waarom er meerdere malen het getal 11 terug komt. Ze werken beiden full-time, maar zijn de schoolvakanties samen vrij en gaan dan graag op reis. Soms georganiseerde reizen, maar het liefst trekken ze er met z’n tweeën op uit om samen spannende avonturen te beleven. Zo hebben ze veel mooie herinneringen aan hun reis in Afrika. Ze glunderen wanneer ze over reizen praten. Ze zijn net terug van een aantal dagen Porto en daarvoor zijn ze een langere periode in Brazilië geweest. Wil je prachtige foto’s van hun reizen zien, volg haar dan zeker op Instagram.

Momenteel denken ze na over de eerstvolgende reisbestemming. Altijd wordt er een ‘fout’ souvenir mee terug naar huis genomen. Inmiddels hebben ze al een flinke verzameling in de zwarte letterbak als aandenken aan hun mooie reizen.

DIY-projecten

Ze zitten op één lijn qua interieurideeën en hebben dezelfde smaak voor woonaccessoires. Ze klussen graag samen en er zijn in dit huis veel DIY-projecten terug te vinden.

Zo stond er aangrenzend aan de keuken een schuurtje dat ze hebben omgebouwd tot washok. De houten kasten die in deze ruimte staan, zijn zelf gemaakt. De flacons met wasmiddel verfde Stephanie in drie verschillende kleuren (witte, gekleurde en donkere was), zodat deze gezien mogen worden. Pastelgroen is subtiel toegepast en zijn er planten terug te vinden.

Washok

Liefde voor vintage

Ze bezoeken graag vintage winkels en rommelmarkten om woonaccessoires, meubels en mooie items mee te nemen. Dat ze hier een neus voor hebben is een feit, want in iedere ruimte zie je meerdere vintage vondsten. Een aantal hiervan zijn afkomstig van vintagewinkel Depot J&J in Terneuzen, maar neem nou deze knalgele Illy espressomachine, deze is op een rommelmarkt op de kop getikt.

Handige keukenhulp

De houten wand in de keuken hebben ze ooit gezien in VT-wonen. Dit idee hebben ze toen meteen uitgevoerd. Met planken, stokjes en stoere steigerbuis hebben handige keukenhulpjes er een plaats gekregen. Er kunnen items gewisseld worden en het ziet het er ook nog eens gezellig uit.

 

De hal

Stephanie houdt van vlinders en op meerdere plaatsen komen ze terug in huis. In de hal hangt een gedeelte van haar verzameling. Het is een smalle hal, waar tegen de andere wand een stoere vintage lockerkast is neergezet, die zorgt voor voldoende opbergruimte.

lichte woonkamer

De woonkamer is licht en wit, de schouw is pastelgroen en er is gewerkt met rustige woonaccessoires die op een mooie manier gegroepeerd zijn. Stephanie houdt van veranderen en wisselt dan ook regelmatig. De grote IXXI met ‘Het meisje met de parel’ is een echte eye-catcher. De schoolstoelen zijn afkomstig van een vintage winkel uit het Belgische Gent.

Souvernirs

Tijdens hun reizen nemen ze niet alleen maar ‘foute’ souvenirs mee, maar bijvoorbeeld ook servies of de zwart-wit nummerplaat op de schouw uit Buneos Aires.

Werkkamer met DIY bureau en vakkenkast

Boven is een fijne en ruime studeerkamer ingericht en ze zitten hier dan ook geregeld. Op het letterbord is het woord ‘Wanderlust’ te lezen dat staat voor mensen die graag reizen en de wereld willen zien. De underlayment vakkenkast en het bureau op zwart geverfde schragen zijn door Rick zelf gemaakt.

De opgeknapte witte zolder

De zolder is een recente klus die ze opgeknapt hebben. De laminaatvloer is wit geverfd en ook hier zijn woonaccessoires en planten toegevoegd. Er is hier dezelfde stijl doorgevoerd als in de rest van het huis. Het is een lichte ruimte, doordat er is gewerkt met veel wit en het dakraam zorgt voor natuurlijk licht.

 

De slaapkamer

Op de houten wand achter het bed zijn meerdere accessoires bevestigd. De koperen buizen lampen in de slaapkamer zijn geïnspireerd na het zien van de Do it yourself van Karwei en heeft Rick dit zelf nagemaakt. In de nis is ervoor gekozen om een werkblad te plaatsen met een kruk. Dit zorgt voor een knus hoekje.

 

Ontspannen

Stephanie houdt van ontspannen en gaat dan ook graag in bad om tot rust te komen. Tegenover de badkamer is de inloopkast te vinden. Om warmte toe te voegen, liggen in huis meerdere vachten op de vloer. Het karakteristieke hoge raam maakt het tot een originele ruimte.

Verbouwen of verhuizen?

Het liefst wonen ze in een karakteristieke woning, maar dan met iets meer ruimte. Wanneer ze in dit huis blijven wonen,  zouden ze graag een stuk aan achterkant van de woonkamer aanbouwen en een nieuwe keuken plaatsen. Binnenkort nemen ze een kijkje in een nieuwbouwwoning, wie weet zit er een mooi huis tussen met wat meer ruimte. Voorlopig wonen ze nog graag in deze buurt en in dit huis. Mocht tijdens de bezichtigingen hun droomwoning er toch tussen zitten, dan heeft de koper van dit jaren ’50 huis geluk.

Kortom

Met een witte basis en een vleugje pastelgroen hebben ze met mooie woonaccesoires en planten een sfeelvol geheel neergezet. Door te werken met hout (underlayment) is overal in huis dezelfde stijl doorgevoerd. Het is op een mooie manier afgewerkt. Door een goede balans te vinden tussen design, vintage en souvenirs heeft dit leuke stel een prettige sfeer neergezet. Voorlopig wonen zij hier met heel veel plezier.

Eén reactie

  • Hanna

    Prachtig Rick en Stephanie!! Eigenlijk had ze het om het helemaal compleet te maken 11-11-2017 moeten publiceren. 🙂 Mooi ingericht huis, mooi stuk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: