Binnenkijken

Binnenkijker: Naturel woning met hoogte en veel licht.

Type woning: vrijstaande 
woning in de gemeente Hulst.
Bewoner: Ryan.
Eigenaar sinds: 2006.
Woonoppervlakte: 115 m2.

Het huis van mijn moeder staat op een rustige plaats verscholen achter een partij hoge bomen. Zij woont sinds 2006 in dit vrijstaande huis. De woning heeft een schuin dak en met een hoogte van bijna zes meter voelt de woonkamer ruim aan. Voordat ze in dit huis kwam wonen heeft zij er een eiken houten vloer met whitewash in laten leggen. In de keuken is een extra raam geplaatst en alle muren in huis zijn wit geschilderd. De badkamer is helemaal opgeknapt en ook daar is een extra raam in gezet, zodat je vanuit het bad naar buiten kunt kijken.

Ruimte

De tuindeuren en serre zorgen voor veel licht, maar ook voor extra ruimte. In de serre is een fijne zithoek en er is een deur om de tuin bereiken, maar ook via de tuideuren kom je in de beschutte tuin. Vanaf het voorjaar is ze graag buiten, want tuinieren is wat zij het liefst doet. Genieten van de bloemen, de vogels en de zon.

 

‘ Door de hoogteverschillen is het een speels huis. ‘

‘ Ik vind daglicht in huis heel belangrijk. Ramen en deuren moeten open kunnen, zodat ik contact met buiten heb. ‘

Hoogte

Via de open trap kom je op de vide. Boven bevinden zich drie kamers. Een daarvan is de slaapkamer. Ze vindt het fijn om vanaf boven direct naar beneden te kunnen kijken. Zo heb je overzicht en voelt het vrij.

Kleur

De basis van de woning is naturel. De lichtblauwe SMEG koelkast in de keuken komt mooi uit in het witte geheel. Er is nog meer kleur toegepast door de biedermeier kast en accessoires te verven in de kleur Energizing Ireland van Flexa.  De kast heeft glazen deuren, waardoor het vrolijke speelgoed van de kleinkinderen zichtbaar is. Ze leest graag en de boeken zijn, op de zelfgemaakte boekenplanken in de nis, op kleur gesorteerd. Ook zijn er veel gekleurde magazines zoals de Happinez in huis te vinden. In haar vrije tijd is ze, naast het tuinieren, graag creatief bezig. Alle kleurrijke mandelas in huis maakte ze zelf, maar ook de beschilderde ganzeneieren zijn een eigen creatieve productie.

Opstelling

In de woonkamer staat de witte bank, met wasbare hoezen, altijd op dezelfde plaatst tegen de wand. De houten tafel en de leren fauteuils worden regelmatig omgewisseld in huis. Op die manier worden er weer andere hoekjes gecreëerd en kan ze genieten van een ander uitzicht.

Verlichting

Ze vindt het fijn om de verlichting aan te passen aan de activiteit. Wanneer ze leest, wil ze graag feller licht dan wanneer ze televisie kijkt. Doordat bijna alle lampen in huis dimbaar zijn, is dit mogelijk.

Accessoires

Persoonlijke accessoires zijn op meerdere plaatsten door het huis heen te vinden. Daarnaast heeft ze in het huis inmiddels een collectie schilderijen die ze ook regelmatig een andere plaats geeft in huis.

 

De badkamer

Door in de badkamer een nis te maken met verlichting en een glasplaat te plaatsen is deze functioneel gemaakt.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: