Binnenkijken

Binnenkijker: Lichte woning met stalen trap en grote glaspartij in België.

Type woning: rijtjeswoning 
in Wevelgem uit 1915.
Bewoners: Els woont samen 
met haar vriend en 
twee kinderen.
Eigenaar sinds: 2015.
Woonoppervlakte: 200 m². 
Instagram: _interiorlover_

Ze wonen drie jaar in dit ruime huis in België en vanaf het begin was het al duidelijk dat er een grote verbouwing nodig was om van het huis een thuis te maken. Samen met een architect vonden ze een ontwerp waar zij zich helemaal in konden vinden. Van meerdere kleine ruimtes hebben ze beneden één grote ruimte gemaakt met enorme glaspartij en stalen trap. Door de verschillende vloeren hebben ze toch nog een onderverdeling.

Modern en authentiek

In de woonkamer lieten ze de parketvloer opschuren. Aan de witte gestucte wand plaatsten ze een grote langwerpige en strakke lichtbak, de rand is zwart gespoten. De schouwen in huis zijn strakker gemaakt door het marmer te verwijderen. Er zijn nog originele details in huis zichtbaar zoals de hoge plafonds, maar de sierlijsten en rozetten zijn intact gebleven. De authentieke plooideur bleef ook bewaard. Ze hebben nu een perfecte combinatie tussen authentiek en modern.

Witte keuken

In de nieuwe keuken kozen ze voor vloer van gepolierde beton, een groot kookeiland, een zitnis en een open plafond. Door te gaan voor een stoere vloer in combinatue met een houten werkblad en balken plafond is er een goede balans onstaan. Het is een lange en smalle keuken en daarom hebben ze zo weinig mogelijk wandkasten geplaatst. Enkel aan het eind van de ruimte staan er twee kolomkasten, waar de koelkast en keukenapparatuur in zijn weggewerkt. Ze hebben nu voldoende bewegingsruimte rondom het kookeiland om lekker te koken.

Mix & match

Het huis is door Els gestyled met zachte materialen en ze heeft gebruik gemaakt van verschillende structuren en kleuren. Hierdoor is de diepe zitnis een fijne (werk)plek om comfortabel te vertoeven met een kop thee en een boek of laptop, maar ook om gewoon van het uitzicht te genieten.

Oud en nieuw

Om de overgang tussen het ‘oude’ en nieuwe deel te accentueren plaatsten ze een opvallende cementtegel met patroon.

Glas en stalen trap

De bewoners zijn het meest trots op de grote glaspartij en de zwarte stalen trap. Ze hebben gekozen om de hoge muur in de hal roze te verven en zorgt voor een speels effect. Op de bovenverdieping is de originele bakstenen muur zichtbaar. Het is een lichte ruimte waar het licht mooi naar binnen valt en oud en nieuw weer mooi samen komen.

Creatief

Els vindt ik het leuk om op zoek te gaan naar mooie, maar betaalbare accessoires. Zo kocht ze via instagram de houten boompjes van @mysoulmatesplace. Daarnaast is ze creatief en wordt er regelmatig geverfd. De kast in de woonkamer is nu lichtblauw, maar vorige maand was deze nog donkerblauw.

Accessoires

Op de schouw in de zitkamer plaatste ze een verzameling mooie items. Het zorgt ervoor dat het interieur interessant blijft, maar tegelijkertijd rustig, omdat ze gegroepeerd staan. Daarnaast houdt ze van planten en verse snijbloemen in huis.

Plannen

De badkamer is ook gerenoveerd, maar deze moet nog worden afgewerkt. Ook de slaapkamers, speelkamer en werkkamer moet nog onder handen genomen worden. Ze zijn dus nog wel even bezig. Maar zo blijven ze iets hebben om naar uit te kijken.

Alle foto’s zijn gemaakt door Els.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: